Konsulttjänst ske ge stöd vid klimatoptimering av nya byggnader

Konsulttjänst ske ge stöd vid klimatoptimering av nya byggnader

ANNONS

Annons

Från och med nästa år införs krav på klimatdeklarationer för nya byggnader. IVL har tagit fram tjänster som ska hjälpa entreprenörer och fastighetsutvecklare i arbetet med klimatberäkningar.

Tillsammans med projektpartners, via projektet Klimatkrav till rimlig kostnad, har IVL utvecklat en vägledning för hur fastighetsföretag kan ställa klimatkrav vid nybyggnation. Utifrån detta har ett antal tjänster arbetats fram med syfte att användas för att uppfylla Boverkets lagkrav eller Miljöbyggnads krav i indikator 15. Beräkningarna kan även användas för jämförelse vid upphandling och för att ställa krav på klimatförbättrande åtgärder.

– Beräkningarna kan till exempel användas för att klimatförbättra ett byggsystem och därmed ge konkurrensfördelar. Detta gäller oavsett vilket material man använder. Klimatberäkningar som håller hög kvalitet är en förutsättning för att vi ska kunna använda dem i upphandlingar och på så sätt få en omställning på riktigt, säger Martin Erlandsson, livscykelexpert på IVL.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.