ANNONS
Kjellander Sjöberg vinner markanvisning i Malmö
Foto Kjellander Sjöberg

Kjellander Sjöberg vinner markanvisning i Malmö

annons
ANNONS

Kjellander Sjöberg har tillsammans med Veidekke Eiendom vunnit markanvisningstävlingen för ett nytt bostadskvarter i Elinelund i Malmö.

Markanvisningen gäller fastigheten Höbalen 2 som innefattar tre bostadshus i trä. Inspiration till kvarteret kommer dels från den traditionella byplanen, med tegar och gårdar som bildar mellanrum, och dels från äldre korsvirkeshus.

– Vi är givetvis väldigt glada över markanvisningen och ser fram emot att utveckla projektet tillsammans med Malmö kommun under de kommande månaderna. Målet är att skapa en vacker och attraktiv boendemiljö som lämnar ett så litet klimatavtryck som möjligt, säger Tony Petäjä, Projektutvecklare på Veidekke Eiendom

Ambitionen är att skapa en trygg och upplevelserik boendemiljö med ett så litet klimatavtryck som möjligt i linje med Lokal Färdplan Malmö 2030 – ett initiativ som verkar för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor – samt att arbeta med frågor rörande social hållbarhet.

 

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.