ANNONS
K2A bygger svanenmärkta studentbostäder i Karlstad
Johan Knaust

K2A bygger svanenmärkta studentbostäder i Karlstad

annons
ANNONS

K2A har startat första etappen i projekt Harklövern 1 i Karlstad. Projektet avser nyproduktion av 46 studentbostäder.

Fastigheten ligger i den nya stadsdelen Jakobsberg. Området, som utgör en viktig och prioriterad del av Karlstads stadsutveckling, kommer att omvandlas till en helt ny stadsdel med cirka 4 000 bostäder, service, handel, skola och förskolor, torg liksom parker, natur och rekreationsområden.

Certifieras enligt Svanen

Harklövern etapp 1 kommer att uppföras med trästomme och miljöcertifieras enligt Svanen. Bostäderna bedöms därtill bli klassificerade som “Dark green”, den högsta miljöklassificeringen enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier. Färdigställande och inflyttning är beräknat till tredje kvartalet 2021. K2A har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Region Värmland som kommer att hyra samtliga 46 studentbostäder.

– Vi ser fram emot att starta vårt första projekt i Karlstad. Det här blir ännu ett energieffektivt och hållbart boende på ett strategiskt läge, med goda kommunikationer och med närhet till fantastiska grönområden, rekreation och Centralsjukhuset – precis i enlighet med K2As strategi för hållbara bostäder, kommenterar Johan Knaust, VD på K2A.

Projektet kommer att genomföras genom ett JV-bolag som ägs till 65 procent av K2A och 35 procent av Wermland Invest och Martin Levin via bolag.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.