Isoleringsföretag överklagar dom i Stockholms tingsrätt

Isoleringsföretag överklagar dom i Stockholms tingsrätt

ANNONS

Annons

Det norska företaget Hunton Fiber överklagar domen från oktober i år då bolaget fälldes för brott mot marknadsföringslagen i Patent- och marknadsdomstolen.

I domen framgår bland annat att domstolen anser att minskningen av koldioxidutsläpp från träfiberisolering är för liten för att det ska vara relevant för Hunton att använda detta i marknadsföringssammanhang. Hunton Fiber överklagar nu domen. Företaget anser att den svenska tingsrätten inte har tagit tillräcklig hänsyn till trä- och träfiberisoleringens förmåga att lagra kol under hela dess livslängd.

– Träfiberisolering är unik eftersom den lagrar mer kol under produktens livscykel än den mängd CO2 som släpps ut under produktionen. Om man tar hänsyn till den lagring som sker under livscykeln när man analyserar isoleringens klimatpåverkan, får man därför en positiv CO2-effekt och på detta sätt blir aktiv användning av skogsresurser en del av klimatlösningen, säger Arne Jebsen, vd för Hunton Fiber. Vi anser att tingsrätten inte har tagit hänsyn till detta och därför överklagar vi.

 

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.