IoT-teknik ska optimera betongprocesser

IoT-teknik ska optimera betongprocesser

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Thomas Concrete Group och det danska startupbolaget Sensohive inleder ett långsiktigt samarbete. Ambitionen är att utveckla monitoreringslösningar för att uppnå en optimerad gjutprocess.

Sensohive är specialiserade inom trådlösa sensorer och har utvecklat sensorer för användning i härdningsprocessen av betong. Målet med samarbetet är att gemensamt driva utveckling som gynnar båda företagen samt att utvecklas från ett teknik-, kvalitets- och affärsperspektiv.

– Med vår svenska granne hittade vi en bra partner att arbeta tillsammans med i uppdraget att skapa värde med hjälp av data i byggbranschen. Thomas Concrete Group har omfattande kunskap och insikter i betongbranschen och är en mycket bra samarbetspartner för oss att ta Maturix, vår monitoreringslösning i realtid, till nästa nivå, säger Casper Harlev, vd och en av grundarna till Sensohive.

Bolagets digitala lösning Maturix används tillsammans med sensorer för att utföra kvalitetsmätningar i form av bland annat fuktighets- och uttorkningsgrad i betong.

– Betong har varit i vårt fokus i nästan 70 år. Vi har samlat mycket kunskap och erfarenhet av fabriksbetong. Våra kunder förväntar sig nya produkter och lösningar som underlättar deras vardag på byggarbetsplatsen. I samarbetet med Sensohive hoppas vi bättre kunna uppfylla dessa förväntningar samt göra byggbranschen mer effektiv och hållbar, säger Lennart Björnström, CIO och chef för affärsutveckling på Thomas Concrete Group.

 

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.