Internationella möten tar sikte på klimatneutrala byggnader

Internationella möten tar sikte på klimatneutrala byggnader

ANNONS

Annons

Experter från hela världen kommer att träffas genom digitala möten för att diskutera politiska alternativ, tekniska innovationer och bästa praxis för hållbara bostads- och bygglösningar, med visionen klimatneutrala byggnader till 2050.

Mötena leds och organiseras av UNFCCC:s (United Nations Framework Convention on Climate Change) sekretariat och Global Alliance for Buildings and Construction. Med en bred agenda kretsar mötena kring tre diskussionsområden; “Cool buildings for all”; “Building (back) better: Mobilizing the value chain towards a circular economy”; and “Developing pathways for moving to scale”.

Innovativa tillvägagångssätt

Experter från både den offentliga och privata sektorn och det civila samhället från Afrika, Asien, Europa, Latinamerika och Stillahavsområdet kommer att dela med sig av sina erfarenheter. Planen är att diskutera nuvarande politiska och tekniska lösningar samt innovativa tillvägagångssätt för hur vi kan uppnå visionen om klimatneutrala byggnader fram till 2050 och därigenom utnyttja byggnadens och byggnadssektorns potential när det gäller att begränsa den globala temperaturhöjningen till 1,5 ° C eller åtminstone långt under 2 ° C.

Den första digitala sammankomsten hålls den 30 september, följt av 7 och 14 oktober.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.