I jakten på idéerna och en hållbar utveckling – Dalarna Science Park lanserar Dalarna Innovation Days

I jakten på idéerna och en hållbar utveckling – Dalarna Science Park lanserar Dalarna Innovation Days

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den gröna omställningen och de komplexa utmaningar vi står inför ställer höga krav på både kreativitet och mod.

– Plus samarbete! En idé eller en aktör kan inte fixa allt, vi behöver många idéer och vi måste hjälpas åt och lära av varandra. Vi hoppas att Dalarna Innovation Days kommer att bidra till den utvecklingen, säger Angelica Ekholm, vd på Dalarna Science Park.

Dalarna Innovation Days är ett helt nytt initiativ från Dalarna Science Park i samarbete med Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas energibolag, Clas Ohlson Foundation, Business News Dalarna och Högskolan Dalarna. Premiäromgången genomförs 17–20 oktober, sedan är planen att eventet ska vara årligen återkommande.

– Det är i mötet mellan människor som det händer spännande saker och under Dalarna Innovation Days skapar vi förutsättningar för just det, säger Angelica Ekholm som tycker det är hög tid att bredda perspektiven.

– Den tekniska utvecklingen är ena sidan av myntet. Men för att skapa förändring på riktigt är det vi som individer som måste använda vår kreativitet och se nyttan i att samarbeta kring svåra och komplexa utmaningar.

Från aktuell forskning till mingel

Som hela Dalarnas innovationsarena arbetar Dalarna Science Park kontinuerligt med utvecklingsfrågor där nya idéer och nyskapande företag möts. Man inspirerar genom föreläsningar, workshops, utvecklingsprogram och innovationstävlingar. Och i Dalarna Science Parks företagsinkubator, länets enda, samlas nystartade företag med innovativa idéer.

Dalarna Innovation Days 2023 pågår i fyra dagar och omfattar ett tjugotal programpunkter på tre orter. Flera av programpunkterna kan även följas digitalt.

En av föreläsarna är den USA-baserade innovatören och företagsledaren Christina Lampe Önnerud.

Annons

– Christina besökte oss i december och gav då en väldigt uppskattad föreläsning om hållbara och säkra energilösningar, så vi är glada att ”batteridrottningen” kommer tillbaka. Den här gången blir det via länk från Boston, berättar Angelica.

Bland övriga medverkande finns framtidsspanaren Tobias Degsell, AI-experten Fredrik Löfgren, forskare från Högskolan Dalarna och journalisten Maria Soxbo som har fokus på hållbarhet.

Syftet med dagarna är att främja innovation, entreprenörskap och öka kunskapen om hållbarhet.

Matnyttigt

– Målet är att man ska gå hem med ny kunskap, nya idéer och nya kontakter, så utöver allt intressant innehåll kommer det självklart också att finnas tid för kaffe, mingel och samtal.

Dalarna Innovation Days 2023
Datum: 17–20 oktober 2023

Plats: Borlänge, Falun och Leksand. Flera programpunkter kan även följas digitalt.

Kostnad: Alla programpunkter är kostnadsfria.

Arrangemang: Dalarna Science Park i samarbete med Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas energibolag, Clas Ohlson Foundation, Business News Dalarna och Högskolan Dalarna. Bidrar med programpunkter gör även ByggDialog Dalarna, Klimatneutrala Borlänge 2030, Smartsign, IUC och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin med flera. Eventet möjliggörs av ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden) och Region Dalarna.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.