Hon blir Uppsala kommuns nya miljödirektör

Anna Nilsson, tidigare hållbarhetschef på Swedbank Robur, blir Uppsala kommuns nya miljödirektör.

– Uppsala kommun har höga ambitioner för en god livsmiljö och har kommit långt i miljöarbetet. Därför ser jag fram emot att vara en del av arbetet med att skapa en god livsmiljö och en hållbar samhällsutveckling tillsammans med medarbetarna på miljöförvaltningen, säger Anna Nilsson.

Förutom arbetet på Swedbank Robur har Anna Nilsson även arbetat som miljöanalytiker inom Swedbank, som miljöbevakare för Sveriges Tekniska Attachéer i London och med hållbarhetsfrågor inom energibranschen. I grunden är hon civilingenjör med inriktning på kemiteknik.

– Anna Nilsson har 25 års yrkeserfarenhet av miljöfrågor. Hennes erfarenhet kommer att vara till stor nytta när hon leder arbetet på miljöförvaltningen och för kommunens övriga miljö- och hållbarhetsarbete, säger stadsdirektör Joachim Danielsson.

Anna Nilsson har också tilldelats pris som bäst på hållbarhet i den nordiska finansvärlden, hon har nominerats till bästa hållbarhetschef i Sverige och varit med på listan över Sveriges 100 miljömäktigaste personer. Hon har även uppdrag i SMHI:s insynsråd som stöttar generaldirektören i klimatfrågor och sitter med i styrelsen för nätverket för hållbart näringsliv. Hon tillträder tjänsten som miljödirektör i slutet av augusti.

Foto: Uppsala kommun

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment