Hon blir Svevias nya varumärkeschef – med fokus på hållbarhet

Emma Wistrand. Foto: Rickard Kilström

Hon blir Svevias nya varumärkeschef – med fokus på hållbarhet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Emma Wistrand tar den nya rollen som varumärkeschef hos Svevia. Uppdraget blir att stärka det statliga väg- och anläggningsföretagets varumärke med fokus på hållbarhet.

Svevia har en bred verksamhet inom vägar och infrastruktur, allt från att bryta sten till att göra vägbeläggningar, tillverka asfalten och lägga ut den, till att sköta vägunderhåll och parker. Företaget deltar också i byggandet av vindkraftsparker och sköter vägentreprenad åt vägföreningar och fastighets- och industribolag.

– Ett fungerande samhälle bygger på säkra och framkomliga vägar, vilket är Svevias huvuduppgift och något vi är specialister på. Samtidigt strävar vi efter att arbeta mer hållbart, minska utsläpp och erbjuda trygga, inkluderande arbetsplatser. Då vi är på väg att etablera oss på fler marknader behöver vi öka kännedomen om Svevia, både som leverantör och som arbetsgivare, säger Emma Wistrand, ny varumärkeschef på Svevia.

Annons

Sponsrat innehåll från Paroc

<AllardEgnell

Kommer du ihåg Kyoto-pyramiden?

Att minska värmeförlusterna. Det är Kyotopyramidens* första och viktigaste steg för att skapa energieffektiva byggnader. Isolering är ofta det mest kostnadseffektiva sättet att öka energieffektiviteten och sänka energikostnaderna.

 

 

Läs mer

– Jag är stolt och glad över att få förtroendet att utveckla Svevias varumärke. Vi verkar inom en bransch som både har ett stort klimatavtryck och som präglas av en ”machokultur”. Som statligt bolag har vi ett extra stort ansvar att leda förändringen av branschen, säger Emma Wistrand.

Emma Wistrand har varit anställd på Svevia sedan 2020 och kommer närmast från en tjänst som chef för PR och intern kommunikation. Hon tillträdde sin tjänst den 1 juli 2022. Hon har tidigare varit kommunikationsansvarig för hållbarhet hos Systembolaget och för utbyggnaden av tvärbanan samt marknads- och försäljningschef på bokförlagen Natur&Kultur och Gothia Förlag.

– Emma har en bred kompetens, vilket är värdefullt när Svevia nu ska expandera. Hon har dessutom lång erfarenhet inom hållbarhet och är en uppskattad ledare. Jag är mycket glad över att hon vill axla den nya rollen som varumärkeschef, säger Sofia Eriksson, marknads- och kommunikationschef hos Svevia.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.