Hon blir ny VD för Sweden Green Building Council

Hon blir ny VD för Sweden Green Building Council

Annons

Cecilia Ehrenborg Williams tar över som ny VD för Sweden Green Building Council när den avgående VD:n Bengt Wånggren går i pension efter sommaren.

Det var i slutet av 2016 som organisationen meddalde att Bengt Wånggren lämnar posten nästföljande år och föreningen påbörjade då arbetet med att rekrytera en ny VD. Rekryteringen har letts av styrelseordförande Reinhold Lennebo.

– Vi som jobbat med denna rekrytering är både glada och stolta över att ha funnit Cecilia. Ledarskapet, erfarenheten av certifiering och dessutom god erfarenhet av kommunikation och internationella kontakter gör att vi känner oss trygga i att vi hittat rätt person i Cecilia att leda SGBC på den fortsatta resan mot allt fler certifierade byggnader och stadsdelar. Den resan går bra och kommer att gå allt fortare, säger han.

Cecilia Ehrenborg Williams är utbildad civilingenjör från KTH och kommer närmast från en tjänst som VD för Miljömärkning Sverige AB (Svanen). Hon har tidigare även arbetat som projektledare för Stiftelsen Håll Sverige Rent och som miljökonsult för Casma Miljömanagement AB.

– Jag är hedrad och glad över styrelsens förtroende. Att leda SGBC in i en ny tillväxtfas med alla dess möjligheter att skapa långsiktiga värden för allt fler aktörer inom hållbart samhällsbyggande ser jag fram emot med stor förväntan. Med mig i bagaget har jag erfarenhet av att leda värderingsdrivna organisationer, föra dialog mellan vetenskap, näringsliv och politik samt en stark drivkraft att arbeta för en hållbar utveckling, säger Cecilia Ehrenborg Williams som tillträder sin tjänst som VD den 1 augusti i år.

Foto: Fredrik Hjerling

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment