Gemensamt trygghetsarbete i Göteborgs innerstad

Samverkansparterna som deltog under trygghetsvandring 28 februari. Foto: Sofie Lindström.

Gemensamt trygghetsarbete i Göteborgs innerstad

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Wallenstam har tagit initiativ till ett gemensamt trygghetsarbete Inom Vallgraven. I förra veckan samlades centrumföreningen Innerstaden Göteborg, fastighetsägare, Göteborg Stad, Polisen och CPG bevakning för att genomföra en gemensam trygghetsvandring.

Projektet som syftar till att ta ett samlat grepp kring området har initierats och finansieras av Wallenstam, Bygg-Göta, Vasakronan, Higab och Castellum.

Trygghetsarbetet innefattar området runt Domkyrkan och innebär kontinuerliga trygghetsvandringar och uppföljningsmöten i samverkan under de kommande tre åren. Innerstaden Göteborg samordnar arbetet med en projekt- och processledning.

Annons

Tillsammans identifieras åtgärder och behov för att bidra till en bättre och tryggare upplevelse i området. En åtgärdsplan med fördelat ansvar och bilddokumentation tas fram och kommer sedan att vara ett levande underlag för arbetet som innefattar allt från belysning till klotter, underhåll och skräpiga platser.

Trygghet skapar en levande innerstad

– Vi arbetar mycket för att utveckla platser, områden och kvarter där exempelvis Kvarteret Victoria och området vid Magasinsgatan är några konkreta exempel. Trygghet är en central del för en attraktiv och levande innerstad. Vi ser mycket fram emot ett givande samarbete, säger Marina Fritsche, regionchef och vice vd för Wallenstam.

– Sedan tidigare pågår ett framgångsrikt samverkansarbete i angränsande områden genom Purple Flag platssamverkan i Fredstan, Nordstan, Lilla Bommen och Västra Nordstan samt genom Rosenlunds platssamverkan. Vi är glada att fastighetsägarna initierat trygghetsarbetet som gör att det nu täcker hela innerstadens område, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.