Gävle får en ny stadsarkitekt

Foto: Göran Ekeberg

Gävle får en ny stadsarkitekt

ANNONS

Annons

Nu står det klart att Brita Bugge, planarkitekt i Uppsala kommun, tillträder tjänsten som stadsarkitekt i Gävle kommun efter Helena Tallius Myhrman.

– Det ska bli väldigt roligt och utmanande. Jag ser mycket fram emot att jobba med arkitekturfrågor och att vara en del av Gävle kommuns framtida utveckling, säger Brita Bugge.

Tjänsten som stadsarkitekt är placerad på bygglovsenheten på sektor Livsmiljö Gävle, men arbetsområdet är brett med arkitekturfrågor inom hela samhällsbyggnadsprocessen.

– Jag vill vara med i hela kedjan från start till mål, samarbeta och föra dialog med alla inblandade parter. Mitt fokus kommer att ligga på
större planerade byggnationer och att delta i arbetet med pågående byggprojekt där god arkitektur har en central roll, säger Brita Bugge.

Gävle kommuns arkitekturpolicy från 2020 utgår från ett hållbart helhetsperspektiv med människan i centrum där stadsplanering och
byggandet av omsorgsfulla gestaltande livsmiljöer är centralt.

– Den nya arkitekturpolicyn är ett viktigt dokument för att vi ska kunna skapa en ännu mer trivsam och spännande kommun att leva i, verka
i och besöka. Att fortsätta arbetet med att förverkliga visionerna i arkitekturpolicyn blir en viktig uppgift för vår nya stadsarkitekt, säger Daniel Olsson (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Brita Bugge inleder sin nya tjänst den 2 maj 2022.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.