Fyra nya guider för återbruk

Fyra nya guider för återbruk

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Kaminsky Arkitektur bidrar med ”Öppna din dörr” som är en praktisk projekteringsguide för återbruk av dörrar och glaspartier. Den kompletteras av en handlingsplan och ett dokument för egenkontroll för cirkulär projektering.

Dörrar och glaspartier är ganska lågt hängande frukter vad gäller återbruk eftersom de är hyfsat standardiserade. Guiden tar upp hur man återbrukar dem och beskriver processen i sju steg.

Guider för olika ändamål

Bengt Dahlgren har tagit fram ”Återbruksguiden för installationer”. Den är en introduktion till hur man kan gå till väga för att återbruka installationer, hur man kan bedöma klimatnytta och hantera sekundära effekter. Guiden innehåller bland annat en topplista över installationsprodukter och produktblad med tips för återbruk för respektive produkt eller produktgrupp.

Annons

White har tagit fram ”Återbruksguide för kontor”. Kontor präglas av en slit- och släng-kultur genom flyttar, omorganisationer, ägarbyten och nya arbetssätt. Därför får de inte samma långsiktiga omtanke som exempelvis våra hem. Hur kan man utgå från befintliga värden, material och strukturer när man utvecklar framtidens kontor? Guiden betonar hur ett stabilt återbruk står på tre ben: hållbarhet, kulturhistoria och ekonomi.

White har gett ut en återbruksguide för kontor. Ettelva Arkitekter bidrar med idéskriften ”Återbruk som stadskvalitet – idéer för ökat återbruksfokus i planeringens olika skeden”. Syftet med guiden är att stärka fokus på omdaning och återbruk vid stadsutveckling, bland annat bidra till att sådana tankar väcks tidigare än i dagens återbruksprocess. Ettelvaarkitekter har publicerat idéskiften ”Återbruk som stadskvalitet”.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.