Frekvensomriktare minskar energianvändningen i industriella processer

Frekvensomriktare minskar energianvändningen i industriella processer

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Energieffektivisering har blivit en allt viktigare fråga i takt med att elpriserna ökat. Schneider Electrics prisbelönta frekvensomriktare Altivar kan vara till stor hjälp för att minska energiförbrukningen i svensk industri. Nu berättar Schneider Electrics partner Modern Elteknik om fördelarna med Altivar.

Enligt Energimyndigheten står elmotordrivna system för 65 procent av industrins elanvändning i Sverige och 40 procent av landets totala elanvändning. Att använda frekvensomriktare som effektiviserar användningen av elmotorerna kan både minska industrins elanvändning och sänka kostnaden för företag. Altivar frekvensomriktare samlar och delar data genom inbyggd intelligens för att förbättra verksamhetens effektivitet, säkerhet och tillförlitlighet.

Markant minskning av utsläpp

Under hösten 2022 tilldelades Schneider Electric utmärkelsen “Most Climate-Positive Carbon Handprint Product Award” på Climate Week NYC. Priset har tilldelats för Altivar frekvensomriktare som kan generera upp till 30 procent minskning av energianvändningen i industriella processer. Altivar frekvensomriktare inkluderar även produkter med Schneider Electrics märkning Green Premium™.

Annons

– På Schneider Electric arbetar vi för att skapa produkter och tjänster som underlättar energi- och klimatomställningen. Priset vi mottog på Climate Week i New York visar att detta arbete uppmärksammas och att vår produkt Altivar hjälper till att minska utsläppen avsevärt. Tillsammans med våra distributörer ser vi till att industrin kan förbättra sina miljömål vilket ligger helt i linje med vad Schneider Electric vill uppnå, säger Jan Kaihoej, VP Industrial Automation Nordic & Baltic på Schneider Electric.

Kontroll över elförbrukningen

Modern Elteknik, specialiserade på automationslösningar för industrier, har under många år haft ett framgångsrikt samarbete med Schneider Electric. Nu har företaget tagit nästa steg i partnerskapet och certifierats som Schneider Electrics enda ”Alliance Industrial Automation Distributor” i Sverige. För att bli certifierad partner har Modern Eltekniks personal gått omfattade utbildningar och gjort tester inom Schneider Electrics produkter och PLC-lösningar, vilket bland annat har resulterat i en försäljningsökning för Altivar med 49 procent under det senaste året.

­­– För oss är det viktigt att utveckla och utmana kompetensen inom våra arbetsområden. Under processen att bli Schneider Electrics ”Alliance Industrial Automation Distributor” är det precis vad vi har fått göra. Den prisbelönta frekvensomriktaren Altivar har ökat markant i försäljning och det tyder på att den är högpresterande inom sitt segment. Dessutom ger Altivar våra kunder bättre förutsättningar att mäta och analysera sin elförbrukning. Därför har vi förstärkt vår lagerhållning för att säkerställa snabb leverans till våra kunder, säger Jan Johannesson, VD på Modern Elteknik.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.