Förvärvar Eskilstuna vindkraft AB från Eskilstuna kommun

Förvärvar Eskilstuna vindkraft AB från Eskilstuna kommun

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Kommunfullmäktige i Eskilstuna godkände i går torsdag den 9 november försäljningen av kommunens ägande i Eskilstuna Vindkraft AB och de fyra vindkraftverken på Rödstahöjden utanför Sollefteå till Locus Energy via dotterbolaget Locus RePower.

Portföljen producerar drygt 36 GWh grön el på årsbasis och transaktionen mellan parterna förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2023. Genom förvärvet av Rödstahöjden i Sollefteå är Locus Energy idag verksamma i 16 svenska kommuner där fortsatta direktinvesteringar kommer att bidra till att öka den lokala produktionen av förnybar energi.

Planerar att utveckla och optimera

Vi är oerhört glada över att ha blivit utvalda som nya ägare av Eskilstuna Vindkraft AB och dess fyra vindkraftverk på Rödstahöjden. Det erbjuder oss en spännande möjlighet att stärka vår närvaro i de norra delarna av landet samtidigt som vi aktivt bidrar till en mer hållbar energiproduktion. Vi planerar att aktivt utveckla och optimera driften av vindkraftverken på Rödstahöjden framöver genom tilläggsinvesteringar. Niklas Sörensen, VD Locus Energy. Rådgivare till Eskilstuna kommun i transaktionen var Carl-Arne Pedersen, CAPEM AB.

Eskilstuna Kommunföretag AB lät utföra en anbudsupphandling av mäklare inför försäljning av vindkraftverken på Rödstahöjden våren 2023. Jag anlitades av kommunen att genomföra försäljningsprocessen under sommaren för att hitta en lämplig köpare. Efter bedömning av ett flertal inkomna anbud har vi nu tillsammans funnit en ny, kompetent och långsiktig ägare för vindkraftverken i form av Locus Energy, som uppfyller alla krav på en framtida ägare. Locus Energy med sin kunskap och tillgång till nordiskt kapital kommer att bli en stark aktör framöver avseende produktion av förnybar el. Ett win-win koncept för säljare, köpare och klimat där Locus Energy kommer att vara rätt ny ägare att utveckla Eskilstuna Vindkraft AB i den energiomställning vi står inför. Carl-Arne Pedersen, VD CAPEM AB

Locus Energy investerar i befintliga anläggningar för hållbar lokal energiproduktion i Norden som kan uppgraderas med ny teknik.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.