Första spadtaget för OBOS energismarta bostäder i Tygelsjö

OBOS projektutvecklare Emma Stålhammar (till vänster) och Pernilla Lundell (till höger). Foto: Martin Sörbo

Första spadtaget för OBOS energismarta bostäder i Tygelsjö

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Häromdagen togs ett symboliskt spadtag för vad som kommer att bli 26 nya radhus i Tygelsjö, 15 minuter från centrala Malmö. På plats fanns förutom OBOS även framtida grannar och lokala entreprenörer. De nya bostäderna beräknas vara klara för inflyttning första kvartalet 2025.

Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare har OBOS en rad byggprojekt i Malmö med omnejd, bland annat i Hyllie och Gyllins Trädgård. I Tygelsjö har bolaget sedan tidigare byggt 103 bostäder och de kommande åren planeras ytterligare cirka tvåhundra med olika upprättelseformer. Sedan igår är arbetet med att färdigställa nya radhus med bostadsrätt i full gång.

– Det känns fantastiskt att vi snart kommer kunna välkomna ännu fler till Tygelsjö, särskilt i en tid när så få bostäder byggstartas. Här finns det mesta för den som söker ett lugnt och tryggt, naturnära boende. Dessutom finns Malmös utbud på bekvämt cykelavstånd, säger Emma Ståhlhammar, projektutvecklare på OBOS.

Producerar egen el genom solceller

De 100 kvadratmeter stora radhusen i Brf Dahlia byggs i två plan. Varje hus är utrustat med solceller, vilket förutom lägre elkostnader även sänker klimatavtrycket, då varje bostadsägare producerar sin egen, förnybara el. Utöver tre sovrum har varje hus en lättskött trädgård och ligger precis i anslutning till föreningens egen park. Tygelsjö erbjuder skolor, förskolor, matbutik, restauranger, florist, bibliotek och frisör. Närliggande Klagshamnsstranden är ett populärt utflyktsmål.

– Som bostadsutvecklare, med över 550 000 medlemmar i Norge och Sverige, är vi fast beslutna att fortsätta erbjuda attraktiva bostäder även när marknaden är skakig. I det här projektet går vi in och betalar månadsavgiften fram till och 2029. Allt för att kunna möjliggöra för fler att köpa sitt drömboende, avslutar säger Emma Ståhlhammar.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.