Första spadtag för äldreboende i Enköping

Första spadtag för äldreboende i Enköping

ANNONS

Annons

Den 5 maj tar Hemsö det första spadtaget för nya äldreboendet Villa Idun i Enköping. Äldreboendet omfattar 54 lägenheter på totalt 4 300 kvadratmeter.

Äldreboendet Villa Idun kommer förutom lägenheter att ha flera olika umgängesytor med stora inglasade balkonger och en parkliknande utemiljö. Boendet rymmer dessutom en festlokal. Byggnationen uppförs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver och Vardagas riktlinje för utformning av äldreboendemiljöer. Vardagas boendekoncept har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

Äldreboendet beräknas vara klart hösten 2018.

Illustration: Hemsö

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.