Peab bygger miljömärkt förskola i Ljungskile

Illustration: Hemsö Fastighets AB

Peab bygger miljömärkt förskola i Ljungskile

ANNONS

Annons

Peab har fått uppdraget att bygga Ljungs-Hälle förskola i Ljungskile. Ljungs-Hälle förskola kommer att byggas enligt miljömärkningen Svanen.

Förskolan kommer att ha plats för cirka 160 barn fördelat på åtta avdelningar med ett storkök i bottenplan. Tanken är att bevara mycket av den befintliga naturen och integrera den i barnens utemiljö.

– Vi är oerhört glada över förtroendet att få bygga den nya förskolan som ska heta Ljungs-Hälle. Att få möjlighet att bygga för framtiden och för barn är extra givande och inspirerande. Här ser vi verkligen hur vi bidrar till den lokala samhällsutvecklingen, säger Therese Johansson, arbetschef på Peab.

Avsikten är att skolan ska Svanenmärkas. Att Svanenmärka en förskola innebär att den granskas utifrån ett helhetsperspektiv med låg energianvändning, kontrollerad byggprocess, god ventilation och dagsljusinsläpp samt tuffa krav på hållbara byggmaterial.

Beställare av förskolan är Hemsö Fastighets AB som ska äga och förvalta fastigheten som i sin tur kommer hyras av Uddevalla kommun.

– Det känns väldigt roligt att vi är i startgroparna med Ljungs-Hälle förskola då förskolan är det första projektet inom ramen för Uddevalla kommuns och Hemsös samverkansavtal. Det känns extra bra att vi kan genomföra projektet tillsammans med en pålitlig entreprenör som Peab. Det ger oss tryggheten att vi kan leverera kvalitet till vår hyresgäst och bidra till Uddevallas utveckling, säger Tobias Lagerwall, projektchef på Hemsö.

Byggstart förväntas ske kring årsskiftet 2021/2022 och under sommaren 2023 lämnas förskolan över till Hemsö.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.