Finja Betong lanserar klimatpositiv produktlinje

Finja Betong lanserar klimatpositiv produktlinje

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Företaget kommer inom kort att introducera en ny grön ECO-linje där man erbjuder klimatpositiva byggprodukter till Attefallshus, villor, förskolor och andra byggnader.

Den gröna ECO-linjen innebär, enligt Finja Betong, att ingående produkter har en sänkt CO2-belastning samt är klimatpositiva. Målsättningen är att med produkterna i den gröna linjen minska CO2-belastningen med 50 procent på tre år.

– Vår målsättning är att halvera vår klimatpåverkan på ingående produkter i det klimatpositiva stenhuset på tre års tid. Genom att först och främst minska vårt eget CO2-avtryck samt även klimatkompensera kan vi nu erbjuda våra kunder ett grönare val av byggprodukter tack vare vår gröna ECO-linje, säger Bengt Widstrand, VD Finja Betong.

Bolaget har sedan tidigare tagit fram en färdplan som delas upp i tre steg. Färdplanen innefattar analys av produkternas miljöpåverkan, nästa steg är att ta fram åtgärder för att minska klimatpåverkan. Det tredje steget i färdplanen är att klimatkompensera för den del där företagets egna åtgärder inte räcker fullt ut, uppger Finja Betong.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.