ANNONS
Fem metallfasader tävlar om Plåtpriset

Fem metallfasader tävlar om Plåtpriset

annons
ANNONS

Tre flerbostadshus, ett resecentrum och en tingsrätt. Fem projekt med olika typer av metallfasad har nu utsetts till finalister i 2019 års upplaga av Plåtpriset.

Utmärkelsen är instiftad för att uppmuntra och hylla innovation och hållbart byggande, där metallernas egenskaper och uttryck tillvaratas i ett framgångsrikt arkitektoniskt utförande. Priset delas ut en gång per år i samband med arkitekturevenemanget PLÅT, vilket i år sker den 25 april i Göteborg.

Finalbidragen som tävlar om årets pris är Kungälv resecentrum, Kungälv, Lunds tingsrätt i Lund och tre bostadshus; Hovås Hills i Nya Hovås och Kvarteret Dockan i Göteborg samt Lilla Integralen i Linköping. Fasaderna utgörs av såväl aluminium och koppar som stålplåt, galvaniserat stål och rosttrögt stål. ABAKO Arkitektkontor, Dreem Arkitekter, FOJAB, Sandellsandberg och White är arkitektbyråerna som står bakom de olika projekten och fasaderna.

Lilla Integralen, Linköping. Fasadmaterial: Stålplåt Arkitektbyrå: Sandellsandberg Byggherre: Sandell collection

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.