ANNONS
Färdplaner överlämnas till regeringen

Färdplaner överlämnas till regeringen

annons
ANNONS

Idag, onsdagen den 25 april överlämnas färdplanerna för fossilfri konkurrenskraft till statsminister Stefan Löfven och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin vid ett seminarium i Rosenbad.

I samarbete med regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige har nio branscher tagit fram egna färdplaner för att nå fossilfrihet. Målet med arbetet är enligt Fossilfritt Sverige  att få en konkret bild av hur omställningen av de olika branscherna kan gå till samt identifiera utmaningar, möjligheter och behovet av politisk hinderröjning.

Intresset för bygg- och anläggninssektorns färdplan, har enligt Skanska, som  projektlett arbetet, varit stort. Fler än 60 företag och organisationer står bakom den.

– Jag uppfattar en tydlig förändring, klimat är en allt mer affärsstrategisk fråga. Marknaden kommer att ställas om och förutsättningarna ändras. De flesta företag som deltagit i arbetsprocessen anger att de ser att klimatomställningen av samhället kommer att påverka deras affärer redan inom fem år. Vi behöver alla bli mer resurseffektiva, hitta nya affärsmodeller och framförallt samverka över hela värdekedjan, säger Skanskas vd Gunnar Hagman, i en kommentar på företagets hemsida.

Färdplaner för fossilfri konkurrenskraft lämnas från följande branscher:
Betongbranschen
Bygg- och anläggningssektorn
Cementbranschen
Dagligvaruhandeln
Flygbranschen
Gruv- och mineralbranschen
Skogsindustrin
Stålindustrin
Åkerinäringen

Foto: iStock

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.