Nytt nummer av Hållbart Byggande

Nytt nummer av Hållbart Byggande

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu är nya numret av Hållbart Byggande ute! Vi har intervjuat Helena Klintström, ansvarig för hållbar stadsutveckling på WSP Advisory och utsedd av SGBC till Årets person inom hållbar stadsutveckling (2019).

Med ett brett perspektiv hjälper hon svenska städer och kommuner med alltifrån klimatanpassning till att minska segregation.

Det breda perspektivet är centralt i städernas klimatomställning, skriver Viable Cities programchef Olga Kordas som också medverkar med en krönika: “Det kräver en systemomställning som innebär nya innovativa tillvägagångssätt och lösningar som inkluderar många dimensioner samtidigt. Det är komplext och svårt, men nödvändigt.”

Annons

Vi skriver också om ett konkret exempel på omställning som pågår i den danska huvudstaden. I Köpenhamn arbetar man med olika lösningar för att hantera extremväder. Genom smarta klimatplattor, ombyggda parker, gröna stråk och en 1,3 kilometer lång tunnel för dagvatten ska Köpenhamn stå bättre rustad mot skyfall och dessutom kunna använda regnvattnet som en resurs.

Vi bjuder också på läsning om hur energisamordnarens nya nyckelroll kan skapa bättre kontroll över energieffektiviteten, om  återbrukets möjligheter, arbetet med tre landmärken från Stockholm, Göteborg och Kiruna, och en inblick i krigets inverkan på byggsektorn.

Prenumerera på Hållbart Byggande

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.