ANNONS
Energieffektiva äldreboenden – med god inomhuskomfort

Energieffektiva äldreboenden – med god inomhuskomfort

annons
ANNONS

Skanska Sverige och forskare vid Lunds Tekniska högskola ska tillsammans utforska möjligheterna att förse äldreboenden med komfortkyla.

Energin till varmvatten på äldreboende utgår från ett schablonvärde vilket ofta är högre än de verkliga värdena. Det begränsar möjligheterna att göra satsningar på kyla, då hela energianvändningen räknas i kraven för Boverkets byggregler. Med tanke på de senaste årens värmeböljor finns det ett behov av att satsa mer på komfortkyla i boendemiljöer för äldre.

Skanska Sverige, som bygger ett stort antal äldreboenden varje år, och forskare vid Lunds Tekniska högskola ska ta fram mer verklighetsförankrade indata för energianvändning av varmvatten i äldreboende. Förhoppningen är att utveckla ett nytt underlag för bedömning av varmvattenschablon för äldreboenden i BBR vilket kan ökar möjligheterna att inkludera komfortkyla redan i planeringsstadiet om det finns ett behov för detta.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.