ANNONS
Dreems BCORE-modul blev vinnare i internationell tävling

Dreems BCORE-modul blev vinnare i internationell tävling

annons
ANNONS

Dreem arkitekters förslag ‘Collective Geometries’, en BCORE-modul som kan demonteras och återanvändas för olika behov, har utsetts till vinnare i den internationella tävlingen Skycity Challenge 19.

Tävlingen anordnas av det kreativa kollektivet Skycity. Utmaningen var att med materialet BCORE (byggnadsmaterial i rostfritt stål) skapa ett hem som kan demonteras och återanvändas på ett hållbart och ekonomiskt effektivt sätt. Totalt lämnades 180 förslag från 50 olika länder in och det var Dreem arkitekters bidrag Collective Geometrics som tog hem vinsten.

Byggnaden ska både vara enkel att montera och med en snabb produktionsfas kan den anpassas till olika platsers behov och krav. BCORE-modulen kan anpassas såväl efter enskilda enfamiljshus i en avskild miljö som till den höga skyskrapan. Ett strukturelement med en kärna i B-CORE utgör basen för fasaderna i byggnaderna. Elementet är utformat med målet att eliminera spillmaterial helt från tillverkning. Förslaget innefattar även gråvattensamling på tak som kan filtreras med hjälp av växter och högre element till gemensamma utrymmen i flerbostadshus, som är 6 eller 12 meter höga.

En del av Dreems förslag ‘Collective Geometries’ är den mindre bostaden i ett plan. Visualisering: Dreem Arkitekter

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.