Dom mot isoleringsföretag står fast

Dom mot isoleringsföretag står fast

ANNONS

Annons
Annons

Patent- och marknadsöverdomstolen fastställer domen mot Hunton AB och AS för otillbörlig marknadsföring om produkternas klimatprestanda.

Bolaget överklagade i fjol två punkter i Patent- och marknadsdomstolens dom kopplat till en stämningsansökan från branschföreningen Swedisol. Patent- och marknadsöverdomstolen meddelade den 25 mars att domen mot Hunton AB och Hunton AS gällande otillbörlig marknadsföring står fast, med motiveringen att marknadsföringen är vilseledande. Huntons marknadsföring förmedlar att träfiber- och cellulosaisolering bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser, vilket enligt domslutet inte kan styrkas.

LÄS MER: Isoleringsföretag överklagar dom i Stockholms tingsrätt

Bland annat fastslår domstolen att Hunton, vid vite om två miljoner kronor, är förbjudna att använda påståendet att “Huntons bygglösningar bidrar till mindre utsläpp av klimatgaser” vid marknadsföring av träfiber- och cellulosaisoleringsmaterial.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.