Djäknehuset i Skara byggs om till stadshus

Djäknehuset i Skara byggs om till stadshus

Hösten 2019 får Skara ett stadshus i en gammal kulturminnesmärkt skolbyggnad. Projektet är igång och Serneke är upphandlade för att genomföra de ombyggnationer som kommer att krävas för att omvandla byggnaden till ett fungerande stadshus för invånare, politiker och tjänstemän.

Skara kommun har undertecknat ett samverkansavtal med Serneke kring en ombyggnad av Djäknehuset. Skolbyggnaden som är byggd i nygotisk stil är ritad av Helgo Zettervall och invigdes 1871 som Skara läroverk. Nu kommer den kulturminnesmärkta byggnaden att bli stadens nya stadshus och arbetsplats för 110 kommunanställda.

– Djäknehuset bjuder på en fin historisk miljö mitt i Skara, det är något vi ska vara stolta över. Vi bevarar viktiga arkitektoniska och historiska detaljer och miljöer i huset samtidigt som vi moderniserar det vi måste för att få ett väl fungerande stadshus för såväl invånare, politiker och tjänstemän. Det känns också fantastiskt bra att om bara ett och ett halvt år kunna öppna skolans gamla lokaler för allmänheten så att fler kan njuta av miljön, säger projektledare för stadshusets arbetsmiljö och kommunutvecklare Malin Tell.

Foto: Skara kommun

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment