Digitaliseringsprojekt får miljonstöd

Digitaliseringsprojekt får miljonstöd

ANNONS

Annons

Fem projekt som ska bidra till digitaliseringen inom samhällsbyggandet får sammanlagt 7,6 miljoner kronor i finansiering genom innovationsprogrammet Smart Built Environment.

Detta är den tredje utlysningen inom Smart Built Environment och syftar till att stimulera till innovativa digitala lösningar och nya tankebanor inom industriella processer och offentlig verksamhet och myndighetsprocesser. De projekt som får stödet denna gång handlar bland annat om hur småhus ska kunna byggas mer effektivt utifrån kundens specifika önskemål, hur digitala verktyg och arbetssätt från flyg- och bilindustrin skulle kunna öka produktiviteten i byggbranschen och om robotar som installerar gipsväggar nattetid på byggarbets­platser. De godkända projekten är:

  • Bygg 4.0, Lars Albinsson, SABO Stockholm
  • Typning som komplement till klassning, Sara Beltrami, Tyréns AB
  • Build-r, implementation i industriell skala och verklig byggmiljö, Andreas Söderberg, Decicure AB
  • BIM i undermarksbyggande, Mats Svensson, Tyréns AB
  • Kunddriven konfigurering och produktion av enfamiljshus med obrutet digitalt informationsflöde, Ronny Andersson, AChoice AB

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.