De bygger skola i Sigtuna stadsängar

De bygger skola i Sigtuna stadsängar

Annons

Fondamentor har tillsammans med Internationella Engelska Skolan vunnit markanvisningstävlingen i Sigtuna stadsängar. Planen är att bygga en F-9 skola i den nya stadsdelen.

Verksamheten är inriktad att vara två parallellklasser från förskolan till årskurs 9 med start som F-7 som sedan fylls på underifrån upp till årskurs 9.

– Tillsammans med Fondamentor, vars affärsidé är att långsiktigt förvärva och förvalta fastigheter, är vi förvissade om att stadsdelen kommer att kunna erbjuda en hållbar och välbyggd skola med hög kvalitet vad gäller utbildning framöver säger Kim Hultén, Verksamhetschef på Sigtuna stadsängar.

– Arbetet med att få en skola till Sigtuna stadsängar är högt prioriterad. Skolan kommer att ligga på kort promenadavstånd från de cirka 900 bostäder som kommer att finnas när stadsdelen är färdigbyggd. IES blir ett fint komplement till vårt befintliga utbildningsutbud och ett välkommet tillskott. Dessutom passar skolans internationella prägel utmärkt i vår kommun. Redan för tusen år sedan var vi en internationell mötesplats, det gäller än idag som värdkommun för Stockholm Arlanda Airport med hela världen runt hörnet, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun.

Fondamentor och IES ska nu komma överens om hyresavtal och skolinspektionen ska godkänna etableringen.

Annons

Relaterade artiklar