Veidekke bygger Svanenmärkta bostäder i massivträ i Sigtuna

Foto OBOS

Veidekke bygger Svanenmärkta bostäder i massivträ i Sigtuna

ANNONS

Annons
Annons

Veidekke ska på uppdrag av OBOS bygga 53 nya lägenheter samt tillhörande lokal i Sigtuna.

– Det känns riktigt roligt att kunna ge signalen till befintliga och potentiella kunder att projektet blir av, säger Tommy Waldnert, fastighetsutvecklare på OBOS. Inom OBOS Sverige bygger vi framför allt industriellt i fabrik, men i detta projekt såg vi ett behov av en annan typ av byggnation. Vi beslutade oss för att handla upp Veidekke som entreprenör då de har en avdelning för träbyggnation, vilket var en viktig förutsättning i projektet.

Sigtuna Stadsängar är en helt ny stadsdel i Sigtuna stad som har varit under planering sedan drygt 10 år tillbaka. Målsättningen är att det ska bli Sveriges mest hållbara stadsdel. På den 330 000 kvadratmeter stora ytan planeras för cirka 900 bostäder i olika boende- och upplåtelseformer.

2016 vann OBOS en markanvisning i området. OBOS har ingått i samarbete med Veidekke Entreprenad för att utveckla 53 lägenheter med upplåtelseformen bostadsrätt, det som idag säljs som Brf Honungskupan.

– Vi är jätteglada över att tillsammans med OBOS vara med och bidra i utvecklingen av Sigtuna genom detta fina projekt med Svanenmärkta flerfamiljshus med stomme i massivträ, säger Linda Björklund, arbetschef på Veidekke Bygg Stockholm.

De 53 lägenheterna i Brf Honungskupan byggs som tvåor, treor och fyror, med varierande planlösning och boareor från 47-104 kvm. Varje bostad får egen balkong och/eller uteplats och husen byggs med variation i både höjd och färgsättning. Föreningsnamnet Brf Honungskupan har sin förklaring i de hållbarhetskrav som ställs på de aktörer som är med och utvecklar Sigtuna Stadsängar. För att få bygga i Sigtuna Stadsängar krävs att byggherrarna förhåller sig till kommunens kravlista på ett tjugotal punkter som försäkrar att man bygger miljövänligt.

Projektet är en totalentreprenad på cirka 101 MSEK och bostäderna beräknas vara inflyttningsklara från första kvartalet 2023.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.