ANNONS
Containervilla tävlar om Stålbyggnadspriset

Containervilla tävlar om Stålbyggnadspriset

annons
ANNONS

Fyra byggprojekt har tagit sig till final och tävlar nu om Stålbyggnadspriset 2019. Årets finalister består av en containervilla, en asymmetrisk bro och två ombyggnadsprojekt; ett publikt museum och bostadsrätter.

Renoveringen och ombyggnationen av Nationalmuseum, ett projekt som tidigare har belönats med bland annat Stenpriset och ROT-priset, har återigen chans att vinna ett branschpris. Projektet är ett av de fyra bidragen som tävlar om Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse. Stålkonstruktör i museiombyggnaden är Sweco Structures och stålentreprenör Sjölins Smide. Sweco Structures står också som stålkonstruktör i Oscar Properties bostadsbygge Nacka Strand No4 som är nominerat. Husarviksbron av &Rundquist arkitekter och Måns Tham Arkitektkontors Containervillan är de två andra bidragen.

Stålbyggnadspriset hyllar innovativa, miljömässigt hållbara och arkitektoniskt tilltalande sätt att nyttja stål i den bärande konstruktionen. Prisutdelningen sker på Stålbyggnadsdagen den 7 november på Svenska Mässan i Göteborg. Där kommer dessutom samtliga finalister att presentera sina bidrag.

Containervillan. Foto: Staffan Andersson

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.