Certifieringschef går över till Gatun Arkitekter

Foto: Ola Hedin

Certifieringschef går över till Gatun Arkitekter

ANNONS

Annons

Gatun Arkitekter anställer Linda Kjällén, tidigare certifieringschef på Sweden Green Building Council. Nyrekryteringen är en del av företagets ökade satsning på hållbarhet såväl internt som externt.

Linda Kjälléns är utbildad civilingenjör och har flera års arbete på Sweden Green Building Council bakom sig, där hon var med och byggde upp organisationen från grunden och arbetade i nästan nio år.

– Hållbart handlar om mer än materialval och cirkularitet, säger Ari Leinonen VD för Gatun Arkitekter. Vi måste också skapa byggnader som kan följa med tiden vilket ställer nya krav på innovation. Vi blir ännu bättre genom att ha den kompetensen hos oss och låta den genomsyra hela processen. Lindas expertis blir ett ordentligt steg i rätt riktning.

Den nya satsningen riktas mot att höja hållbarhetsarbetet över tre områden. Först det interna arbetet som handlar om att optimera styrdokument och checklistor. Det handlar också om att kunna påverka praktiken under projekten för att hållbarhet inte ska vara en fråga som fastnar i konceptskedet utan förverkligas i resultatet. Linda Kjällén kommer i sin nya roll på företaget även vara tillgänglig för externa aktörer och i olika typer av samarbeten.

– Det är spännande att få omsätta min kunskap i praktiken. Istället för att göra regler, ska jag nu implementera dem och kryssa mellan förordningar och perspektiv i verkliga projekt, säger hon.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.