Castellum får NollCO2-certifiering för Kvarteret Korsningen

Foto: Castellum

Castellum får NollCO2-certifiering för Kvarteret Korsningen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu är Kvarteret Korsningen färdigbyggt och Castellum är därmed en av de första i Norden som får klimatcertifieringen NollCO2.

Hyresgästen Polisen har nyligen flyttat in i kontorshuset Korsningen i centrala Örebro. Den sju våningar höga huskroppen är helt byggd i trä och omfattar 6 900 kvm uthyrbar kontorsyta. Solcellerna på fastighetens tak försörjer byggnaden med energi och ger även ett överskott av förnybar energi.

Castellum har alltid som krav vid nybyggnation av kontorshus att uppnå Miljöbyggnad Guld och nu har bolaget även fått certifiering NollCO2  av Sweden Green Building Council (SGBC).

Annons

– NollCO2-certifieringen har varit ett mål hela byggnationstiden så vi är jätteglada och stolta för att vi har fått denna utmärkelse. Detta är ett betyg på att vi ligger i framkant när det gäller hållbarhet och miljöpåverkan i våra byggnationer, säger Erik Nilsson, projektledare Castellum AB.

Certifieringen innebär att byggnaden har nettonoll klimatpåverkan under byggnadens livstid. Castellum beskriver Kvarteret Korsningen som mycket energieffektiv och med mycket låga växthusgasutsläpp även under användningen.

– Detta är en av de första NollCO2-certifieringarna i Sverige. Det finns endast ett fåtal fastigheter i Sverige som är certifierade enligt NollCO2 vilket gör oss extra glada och stolta över att få leda vägen framåt, säger Rutger Arnhult, vd, Castellum AB.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.