Castellum deltar i projekt för minskade klimatrisker i fastighetssektorn

Castellum deltar i projekt för minskade klimatrisker i fastighetssektorn

ANNONS

Annons

Castellum har blivit inbjudna att medverka i det EU-finansierade projektet Carbon Risk Real Estate Monitor. Projektet erbjuder fastighetssektorn ett ramverk med fokus på exponering av koldioxidrisk och potentiella strategier för att minska den risken.

Klimatförändringarna kommer att påverka byggnaders och infrastrukturers kvalitet och värde. De kan äventyra fastighetsbolagens verksamhet om inga åtgärder vidtas för att förändra fastigheten. Därför är det väsentligt med ett starkare fokus på riskhantering av klimatförändringar. Risker och osäkerhetsfaktorer bör förstås på lämpligt sätt och åtgärder måste vidtas för att identifiera tydliga och långsiktiga incitament i processen att stoppa klimatförändringarna, menar Castellum. Strategi och riskhantering måste säkerställa att de individuella ansträngningarna för att minska koldioxid i fastighetsportföljen är tillräckliga för att uppfylla EU:s mål. Annars riskerar fastigheterna att inte uppfylla de framtida marknadsförväntningarna och bli ”strandade tillgångar”.

Ny industristandard

Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) omfattar den kommersiella fastighetssektorn, inklusive detaljhandel, kontor och logistik, samt bostadssektorn i Nordamerika, Asien och Stillahavsområdet samt 28 länder i Europa. CRREM erbjuder fastighetssektorn metoder för att reducera koldioxid i linje med Paris klimatmål för att begränsa den globala temperaturökningen till 2° C, med ambitionen mot 1,5° C.

– Vi är hedrade och glada över att bli utvalda till detta viktiga projekt. Som en av piloterna var vi involverade i den offentliga konsultationsfasen av ramverket. Genom att dela våra erfarenheter och idéer om hur man minskar koldioxidutsläppen i verksamheten med CRREM, kommer Castellum att fortsätta bidra till en ny industristandard, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.