Castellum behåller position som ett av världens mest hållbara bolag

Hållbarhetschef Filip Elland

Castellum behåller position som ett av världens mest hållbara bolag

ANNONS

Annons

Castellum rankas på sjätte plats bland hela världens fastighetsbolag och uppnår för sjätte året i rad uppnår toppbetyg på S&P Corporate Sustainability Assessment.

S&P CSA (tidigare Dow Jones Sustainability Assessment) är världens mest prestigefyllda hållbarhetsbenchmark, tillika en av världens mest omfattande databaser över börsnoterade företags hållbarhetsarbete och prestationer. I år bjöds över 10 000 börsnoterade bolag in i utvärderingen och bara de absolut bästa inom respektive bransch kvalificerar in sig i indexet, som funnits sedan 1999 med syfte att styra investerare mot mer hållbara investeringar. Från i år går data från resultaten ut via S&P:s Global Intelligence Platform och Bloombergs globala plattformar till investerarmarknaden.

Mål kopplade till Agenda 2030

Indexet är uppdelat i 61 branscher och en mix av 80-100 sektorspecifika parametrar inom miljö, social och ansvarstagande (ESG) mäts i utvärderingen. I utvärderingen vägs ekonomiska, ekologiska och sociala faktorer samman och resulterar i ett betyg. Bolagens insatser värderas på en skala från 0-100 och i år fick Castellum hela 80 poäng. Castellum är åter igen det enda nordiska fastighetsbolag som lyckas matcha indexets kriterier och ta sig in på listan över världens mest hållbara bolag. För mindre än en månad sedan presenterades även Global Real Estate Sustainability Benchmark, där Castellum rankades som världsledare i hållbarhet inom kategorin kontor/industri med 95 poäng av 100 möjliga. Även detta för sjätte året i följd.

Enligt bolagets hållbarhetschef Filip Elland kan tre tydliga framgångsnycklar identifieras. Det handlar i första hand om att bolagets hållbarhetsmål är tydligt länkade till de globala målen, med en tydlig färdplan för hur de ska nå netto-noll koldioxidutsläpp senast år 2030. Hållbarhet uppges vara en helt integrerad del i företagets affärsverksamhet och ett strukturerat arbete, med kontinuerlig uppföljning och noggranna riskbedömningar menar Filip Elland är viktiga framgångsfaktorer.

– Värt att notera är att betyget för inkludering höjs varje år och konkurrensen blir tuffare och tuffare i toppen. Så det kommer att krävas allt mer för att behålla att behålla denna position.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.