ANNONS
ByggVesta bygger vidare i Östra Sala backe

ByggVesta bygger vidare i Östra Sala backe

annons
ANNONS

Uppsala kommun fortsätter byggnationen i Östra Sala backe med 132 hyresrätter och förskola.

Området ska bli en attraktiv stadsmiljö med bostäder, service och arbetsplatser med utgångspunkt i det senaste inom teknik och miljö, men med människan i centrum.

– Nu fortsätter vi utvecklingen av Östra Sala Backe. Det ska bli en levande och hållbar stadsdel med blandade bostadsformer. Uppsala går i täten för ett hållbart byggande och förhoppningsvis kan vi inspirera andra kommuner och locka nytänkande byggföretag att etablera sig här, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Byggs av ByggVesta

Nästa steg i utvecklingen av Östra Sala backe är att bygga 132 hyresrätter med lokaler för affärsverksamheter i bottenvåningen. Byggnationen kommer ske på Fyrislundsgatan, nära Årsta centrum. Den första inflyttningen planeras ske i början av 2021.

Byggnationen kommer göras av ByggVesta AB. Etapp 2 innefattar två hus: ett vitt hus och det gula Kronhuset, som tillsammans ska bygga en lekfull och stadsmässig långsida ut mot gatan. Företaget satsar, förutom på byggnadernas gestaltning, också på ett antal hållbarhetsåtaganden. Till dem hör bland annat att bygga husen så att de får en betydligt lägre energiförbrukning än regelverket. Byggnationen kommer även göras med material som minimerar miljö- och hälsofarliga ämnen.

Illustration: Utopia

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.