Byggstart för Skanskas klimatneutrala radhus i Malmö

Byggstart för Skanskas klimatneutrala radhus i Malmö

ANNONS

Annons

Den 7 juli togs det första spadtaget för Skanskas 14 klimatneutrala radhus i Bunkeflostrand, Malmö.

Husen byggs bland annat med klimatförbättrad betong, trästomme, isolering av återvunnen cellplast. Alla radhus får solceller på taken som genererar egen el. Takpannorna ersätts med ett papptak för att minska klimatpåverkan, men även för att optimera ytan för solceller.

LÄS MER: NREP siktar mot netto noll energianvändning

Genom att minska CO2 i varenda steg av byggprocessen kommer bostaden ner till ett utsläpp på 42 ton CO2, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Detta kan jämföras med ett motsvarande radhus byggt med betongstomme där en bostad står för ca 110 ton CO2 utsläpp. De utsläpp som material och byggprocessen ger upphov till kompenseras med solceller på taket. Efter 50 års drift anses bostaden vara klimatneutral.

LÄS MER: De vill bygga Sveriges första klimatneutrala bostadsområde

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.