Börjar nu leverera hampafiberisolering

Börjar nu leverera hampafiberisolering

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Det nya samarbetet kommer att kombinera Ekolutions expertis inom hampafiberisolering med Nordströms omfattande erfarenhet och breda kontaktnät inom byggbranschen. Tillsammans strävar de efter att kunna erbjuda branschen effektiva lösningar med låg klimatpåverkan. 

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Nordströms och ser fram emot att kombinera våra resurser och kunskaper för att ta innovationen inom byggbranschen till nya höjder”, säger Remi Loren, VD och grundare på Ekolution AB. “Detta partnerskap kommer att möjliggöra för oss att leverera ännu mer värde för våra kunder och stärka vår position som ledande inom hampafiber som byggmaterial.”

Produkter med låg klimatpåverkan

Det nya samarbetet förväntas inte bara gynna Ekolution och Nordströms, utan också branschen som helhet genom att bolagen tillsammans kan introducera produktinnovationer med låg klimatpåverkan.

Annons

”För oss på Nordströms är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder produkter med låg klimatpåverkan, därför känns ett samarbete med Ekolution helt rätt i tiden”, säger Johan Perjos, Inköpschef på Nordströms.

Etablerar storskalig tillverkning

Ekolution etablerar nu en storskalig produktionsanläggning i Skåne för tillverkning av CO2-bindande bygg- och isoleringsprodukter. Bolaget planerar även lansering för andra spännande produkter som t ex akustikskivor, fasadskivor, möbelskivor, bio-kompositer, textilfiber mm.

Hampafiberisolering är en fullt certifierad byggisolering registrerad på EPD International (Sveriges främsta EPD just nu), CE märkt (ETA), registrerad hos Byggvarubedömningen, SundaHus, BASTA, Svanen mfl. Ekolution storsatsar nu för att möta ökad efterfrågan på biobaserade isoleringsmaterial och driftsätter fabriken i Staffanstorp under Q3 2024.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.