ANNONS
BoKlok inleder designsamarbete med Thomas Sandell

BoKlok inleder designsamarbete med Thomas Sandell

annons
ANNONS

BoKlok har startat ett samarbete med arkitekt SAR/SIR Thomas Sandell från sandellsandberg arkitekter. Samarbetet kommer att fokusera på hållbara lösningar för exteriör miljö.

Uppdraget för Thomas Sandell hos BoKlok handlar till stor del om att skapa ett baserbjudande med en genomtänkt och tilltalande exteriör design, som även kan bidra till att öka hållbarheten i projekten genom smarta val och uppdaterade material, skriver BoKlok i ett pressmeddelande.

– Vi gör många uppskattade projekt här på BoKlok, men nu behöver vi stärka och kvalitetssäkra vårt utbud ännu mer. Det handlar om att med små medel göra stor skillnad ur ett estetiskt perspektiv och då i första hand gällande exteriören på våra hus – samtidigt som vi har ett stort hållbarhetsfokus. Där tror vi att Thomas Sandell kommer att vara en stor tillgång, säger Jan Egerstedt, produktutvecklingschef BoKlok.

– Thomas Sandell har ett tydligt formspråk och är framträdande inom sitt skrå. Vi tror väldigt mycket på detta samarbete och är övertygade om att detta är rätt sätt att ta vårt utbud av hem till en ny nivå. Vi kommer att vidareutveckla våra bostäder till ett ännu mer hållbart och prisvärt erbjudande, säger Marcus Hedman, chef Produkt, BoKlok.

– Jag ser det här som ett designsamarbete. BoKlok är välproducerade hem och alla delar finns på plats. Det som behövs är att se över sammansättningen av komponenterna för att få en ännu bättre helhet. Egentligen rör det sig om detaljer såsom hur husen landar på tomten, loftgångarnas utformning, komplementbyggnader och utomhusmiljöer. Genom att förfina designen kan vi skapa en produkt som når hela vägen in i mål, säger Thomas Sandell.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.