ANNONS
Balder och Derome bygger hyresrätter i Kungälv

Balder och Derome bygger hyresrätter i Kungälv

annons
ANNONS

Derome och Balder inleder ett nytt samarbete. Tillsammans ska de två bolagen uppföra 80 bostäder som kommer att byggas i Ytterby, strax utanför Kungälv.

– Vi är mycket glada att vi nu, tillsammans med Derome, förverkligar Balders andra egenutvecklade projekt i Kungälvs kommun. Med ödmjukhet och tillförsikt ser vi fram emot att kunna erbjuda attraktiva hyresrätter i ett naturskönt område till både befintliga och nya Kungälvsbor, säger Håkan Ståleby, projektledare på Balder.

Projektet ska certifieras enligt miljöbyggnad nivå silver och även förses med solceller. Bostäderna i kommer att produceras i Deromes nya husfabrik i Värö, strax norr om Varberg och en dryg timme från Ytterby. Husen produceras med fossilfri energiförsörjning.

– Det finns många fördelar med närheten, inte minst ur klimatpåverkansynpunkt, säger Mattias Zifferstedt, försäljningsansvarig väst, Derome Plusshus. Det gör också att montaget av bostäderna blir flexibilitet och går snabbt. I det här projektet optimerar vi verkligen våra lösningar vilket gör att Balder får välutformade, yteffektiva lägenheter med kort leveranstid och som leder till snabb inflyttning.

Bostäderna i Ytterby förväntas vara inflyttningsklara under 2020.

Husen byggs i Deromes nya anläggning i Värö. Foto: Derome

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.