Återbruk tas till en helt ny nivå i Gamlestaden

Återbruk tas till en helt ny nivå i Gamlestaden

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

JM ska i projektet Ambrosiusgatan i Gamlestaden i Göteborg minska klimatbelastningen genom att använda en hög andel av återbrukat material.

Materialet kan komma från såväl andra företag som från egenägda byggnader som måste demonteras. JMs ambition är att ha återbrukat material i allt från fasad till innerväggar, badrum och kök.
Efter vunnen markanvisning, där kommunen utvärderade på återbruk, lågt koldioxidutsläpp och låg energiförbrukning, har markanvisningsavtal nyligen tecknats med Göteborgs Stad. Detaljplanearbetet bedöms kunna starta framåt sommaren.

– Med avstamp i JMs beprövade produkt och befintliga processer kommer vi i projektet utmana hur långt det är möjligt att använda återbruk av material. Utöver återbruk kommer vi ha ett extra fokus på energieffektivitet, säger Kristina Gatel, affärsutvecklare på JM.

Annons

Projekterar för många typer av boenden

– Det ska bli väldigt intressant, lärorikt och kul att få samarbeta i detta projekt under de kommande åren, från planering till färdiga byggnader, säger Richard Nayar, affärsutvecklare på exploateringsförvaltningen i Göteborgs Stad.

JM och Göteborgs Stad ska tillsammans verka för planläggning av ny bebyggelse för cirka 150 studentbostäder i flerbostadshus. Det ingår också att möjliggöra för sex integrerade lägenheter utformade som gruppbostad med gemensamma serviceytor, för uthyrning till Göteborgs Stad.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.