Assemblin installerar ventilationslösning i Tinnerbäckshuset

Assemblin installerar ventilationslösning i Tinnerbäckshuset

ANNONS

Annons

Assemblin ansvarar för ventilationslösningen i Tinnerbäckshuset, ett nytt sjukhus för psykiatrisk vård i Linköping och det som ska bli Sveriges största passivhus.

Tinnerbäckshuset, som är under uppbyggnad just nu, kommer att rymma lokaler för barn- och vuxenpsykiatri, habilitering, beroendevård men även universitetsverksamhet och forskning. Projektet är den tredje och avslutande etappen i arbetet med att skapa Linköpings framtida Universitetssjukhus. Byggnaden ska också uppfylla kraven för både passivhus och Miljöbyggnad Silver.

Assemblin Ventilation har under en längre tid arbetat med Region Östergötland i andra projekt på Linköpings Universitetssjukhus och har tillsammans med andra entreprenörer ett ramavtal med regionen. Vid en andra konkurrensutsättning som gjordes inför detta uppdrag vann entreprenadgruppen upphandlingen utifrån genomförandeplan och pris. Förberedande arbeten pågår och i november påbörjas installationen, för att vara klar för slutbesiktning den sista november 2020.

– Ventilationsanläggningen är dimensionerad för en yta på omkring 16 000 kvm. Målet är ett inneklimat av hög kvalitet samtidigt som energiutnyttjandet ska vara lågt. Det kräver den senaste tekniken med bland annat hög verkningsgrad på värmeåtervinning och fläktmotorer, säger Krister Petersson, projektledare Assemblin Ventilation Linköping.

Rendering: Sweco

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.