Assemblin ansvarar för installationer i Örebros nya landmärke

Illustration Archus Arkitektur

Assemblin ansvarar för installationer i Örebros nya landmärke

ANNONS

Annons

I januari gick startskottet för första etappen av Klöverns projekt Örebro Entré, som blir det nya landmärket vid norra infarten till Örebro centrum. Assemblin utför installationer inom VS, kyla, energi, ventilation och automation på uppdrag av Peab.

Byggnaden blir med sina 14 våningar en av Örebros högsta. Större delen av ytan kommer att upptas av Scandic Hotel, som flyttar in i nio våningsplan i början av 2022. Hotel Scandic Örebro Central, som blir namnet på det nya hotellet, får en kapacitet på cirka 160 rum. Resterande våningsplan utgörs av kontorslokaler.

– I det här projektet ligger stort fokus på säkerhet och hållbarhet. Byggnaden får bland annat dubbla system för värme och kyla samt återvinning av energi från avlopp och kökskyla, berättar Martin Hedberg, filialchef vid Assemblin VS i Örebro.

Projektet drivs i samarbete mellan Assemblins filialer i Örebro och Västerås. Den totala ordersumman uppgår till omkring 27 miljoner kronor.

– Det känns väldigt roligt att vi fått förtroendet att utföra detta uppdrag åt Peab. En styrka i projektet är det nära samarbetet med våra kollegor inom automation och VS, säger Robin Bergström, filialchef för Assemblin Ventilation i Västerås.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.