Assemblin stärker kompetens inom kylteknik genom finskt förvärv

Foto: Assemblin

Assemblin stärker kompetens inom kylteknik genom finskt förvärv

ANNONS

Annons

Assemblin har förvärvat Suomen Teollisuuskylmä Oy (STK), ett finskt kylteknikbolag som specialiserar sig på naturliga köldmedier.

STK grundades 2011 och har stora underhållskontrakt, främst på ammoniakbaserade kylanläggningar, med aktörer inom livsmedels-, skogs-, kemi- och energisektorn men också med logistikanläggningar och ishallar i Finland. Utöver löpande underhåll installerar och renoverar bolaget kylsystem och har spetskompetens inom fjärrvärmeanläggningar. STK använder mestadels naturliga köldmedier eller köldmedier med lågt GWP-värde.

Bland kunderna märks exempelvis Fazer, Saarioinen, Valio och Åbo Energi. Verksamheten har kontor i Tammerfors, Åbo och Helsingfors.

– Vi är mycket glada över att kunna hälsa STK:s medarbetare och kunder välkomna till Assemblin. STK är ett mycket kompetent och välskött bolag som stärker och breddar vår kylkompetens. STK kompletterar vår nuvarande verksamhet i Finland på ett bra sätt, och vi räknar med att vi kommer att kunna samarbeta och expandera genom korsvis försäljning på ömse sidor, säger Jukka Jäppinen, COO för Assemblin i Finland.

Förra året utökade Assemblin verksamheten inom kylteknik genom förvärv av Örestadskyl med verksamhet i södra Sverige.

– Klimatomställningen driver efterfrågan på kvalificerade, miljöeffektiva kyllösningar. Örestadskyl har ett gott rykte på marknaden och kompletterar den kylverksamhet vi har i Assemblin idag på ett bra sätt. Sedan tidigare har vi också goda erfarenheter av samverkan mellan kylservice och ventilationsservice, som genererar affärer åt varandra. Tillsammans kan vi stärka vårt gemensamma erbjudande inom kyla, till exempel med energiåtgärder för kylanläggningar där vi tar ansvar för helheten, säger Håkan Ekvall, vd och affärsområdeschef för Assemblin Ventilation.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.