ANNONS
Amanda Borneke utsedd till årets miljöinnovatör
Foto Andre de Loisted

Amanda Borneke utsedd till årets miljöinnovatör

annons
ANNONS

Amanda Borneke, kvalitets- och miljöledare på rivningsföretaget CS Riv & Håltagning i Göteborg, tilldelas Trafikverkets utmärkelse Årets miljöinnovatör 2020.

För tredje året i rad delade Trafikverket ut priset “Årets miljöinnovatör” på Universum Ranking Awards, den 8 oktober i en digital prisutdelning. Utmärkelsen är instiftad för att uppmuntra personer som tänker nytt, brinner för att arbeta med hållbar samhällsutveckling och som gjort något som minskat miljö- och klimatpåverkan.

I år gick alltså priset till Amanda Borneke som med sin entusiasm har “ökat tempot i anläggningsbranschens hållbarhetsarbete.” Med kommunikation och nytänkande som främsta verktyg har hon tagit hållbarhetsarbetet till nya nivåer och målgrupper, lyfter juryn fram. Amanda Borneke hyllas för arbetet med att framgångsrikt coacha företag i bygg- och anläggningsbranschen att göra förändring på riktigt. “Med en smittande entusiasm, detaljkunskap och inte minst mod har hon visat konkreta resultat som sprider sig till andra,” lyder en del av motiveringen.

LÄS MER: Amanda Borneke sätter återbruket i rampljuset

– Jag har klarat av att sänka 15–90 procent av klimatpåverkan från vår maskinflotta sedan 2018 – och det vill Trafikverket uppmärksamma. Med all rätt! Det har inte varit lätt att rita om rivningsbranschen. Det här är så galet och jag är så tacksam att en så stor myndighet väljer att lyfta mig som klimataktivist och impacter, säger Amanda Borneke.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.