Utmärkelse till Täbyskola

Utmärkelse till Täbyskola

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Brinkskolan blev den 15 juni 2016 utsedd till årets byggnadsprojekt av namn- och skönhetsrådet i Täby kommun.

– Brinkskolan är byggd enligt den senaste forskningen kring pedagogska lärmiljöer och håller högt ställda miljökrav. Det är jättekul att ge priset till ett långsiktigt hållbart stadsbyggnadsobjekt som Brinkskolan säger Johan Algernon (M) ordförande stadsbyggnadsnämnden.

Skolan stod färdig förra året och rymmer 500 skol- och förskolebarn och cirka 60 skolpersonal. Såväl elever som lärare har involverats i arbetet med att forma skolan. Enligt vinnarmotiveringen är Binkskolan “en skola som skiljer sig från andra, som signalerar långsiktig omsorg om dem som ska vistas där. Här tar man fasta på hållbarhet – socialt, ekologiskt och ekonomiskt. Materialval, rumsuppbyggnad och rumssamband stödjer denna grundsyn . Varje lärandesituation har sitt specifika rum. Här har man lagt grunden för framtiden genom tydlig omsorg om den kommande generationens miljö.”

Annons

Byggnaden har certifierats enligt Miljöbyggnad Guld.

Foto: LINK Arkitektur/Lindman Photography

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.