NSG Group lanserar tredje upplagan av Glass in Architecture

NSG Group lanserar tredje upplagan av Glass in Architecture

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

NSG Group presenterade tredje upplagan av sin prestigefyllda Glass in Architecture-bok på årets Glasstec-mässa i Düsseldorf.

Boken som ursprungligen lanserades 2011, visar några av de mest prestigefyllda projekten från hela världen, från offentliga byggnader till privata hem. Inspirationen kommer från de mest kreativa lösningarna med glas i byggnader och fokuserar på de projekt där arkitekterna har kombinerat funktionalitet och hållbarhet med design.

Alla projekt i denna upplaga är unika. De sträcker sig från La Terazza i hjärtat av Milano till The Mirror Ball på Blackpool Promenade i Storbritannien. La Terazza är en extraordinär uteplats där arkitekten skapat ett helt transparent hem i minimalistisk stil som gör att man kan njuta av ostörd utsikt och uteplatsens unika karaktär. I Blackpool sprider det korrosionsbeständiga spegelglaset solstrålar och belysning under dygnets alla timmar.

Estetik och hållbarhet

Glass in Architecture omfattar också flera offentliga byggnader där glas har använts för att skapa välkomnande miljöer för besökarna. Från K11 Art and Cultural Centre i Hong Kong till La Samaritaine i Paris. I varje situation fyller glaset, som ingår i arkitektens design, en mängd olika funktioner som hjälper till att förbättra byggnadens estetik, såväl som dess övergripande hållbara prestanda.

Arkitekten Carlo Santambrogio säger: “Glas spelar en viktig roll för att sudda ut skillnaden mellan ute och inne och smälter sömlöst samman strukturen med det omgivande landskapet i såväl gravitationstrotsande skyskrapor som kulturellt rika museer. De arkitektoniska projekt som vi lyfter fram här exemplifierar verkligen den fusion av innovation och mångsidighet som glas bidrar med.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.