Svensk Betong lanserar utbildning om klimatförbättrad betong

Svensk Betong lanserar utbildning om klimatförbättrad betong

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

För att öka takten i omställningen lanserar Svensk Betong Webbutbildning Klimatförbättrad betong.

– Utbildningen, som är kostnadsfri och öppen för alla, är framtagen tillsammans med våra medlemsföretag för att sprida kunskap och goda erfarenheter med klimatförbättrad betong och nå ut till alla aktörer i värdekedjan, avslutar Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong.

Webbutbildningen vänder sig till alla som vill få ökad kunskap om klimatförbättrad betong. En film introducerar det övergripande sammanhanget och en animerad film förklarar betongens klimatpåverkan. Faktasidor blandas med intervjuer, där personer från branschen bidrar med kunskap utifrån sina erfarenheter av klimatförbättrad betong. Utbildningen avslutas med nedslag i verkligheten, där fem referensprojekt visar på möjligheterna med klimatförbättrad betong.

Syftet med utbildningen är att skapa förutsättningar för ökad användning av klimatförbättrad betong, att öka acceptansen för nya, hållbara lösningar och förändrade arbetssätt samt att stödja dialogen med aktörer i värdekedjan som kan påverka och gå från ord till handling, genom ökad trygghet och kompetens.

– Vi vill mer och se ökad takt i omställningen, säger Malin Löfsjögård. Betongen kan spela en avgörande roll om alla aktörer i värdekedjan hjälps åt och samverkar. Vi behöver dela kunskaper, erfarenheter och öppna upp för dialog redan i tidiga faser för att lyckas fullt ut. Klimatförbättrad betong måste bli förstahandsval i hållbart byggande av såväl byggnader som infrastrukturlösningar.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.