Snickarpodden vinner jämställdhetspris

Snickarpodden vinner jämställdhetspris

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Det är andra året som Jämställdhetsbygget­ – bygg- och anläggningsbranschens jämställdhetspris – delas ut. Denna gång går det till JM:s Snickarpodden, med snickarlärlingarna Linn Gergi och Susanne Wacklin.

I podden tar Linn Gergi och Susanne Wacklin med lyssnarna ut på bygget för att berätta om sin vardag som lärlingar på JM. De tar även hål på fördomar och lyfter utmaningar, vilket bidrar till att fler kvinnor söker sig till branschen. Snickarpodden har bland annat bidragit till att ansökningarna till JM:s traditionella lärlingsprogram för kvinnor har ökat med över 300 procent.

– Snickarpodden, med snickarlärlingarna Linn och Sussie, är verkligen en värdig vinnare och ett utmärkt exempel på hur frågan om jämställdhet kan lyftas på ett underhållande sätt, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Byggföretagen och en av Jämställdhetsbyggets jurymedlemmar.

– Vi är otroligt glada och tacksamma att få det här priset!  Vi tycker att Jämställdhetsbygget bidrar till ett bra fokus på bland annat en jämställd könsfördelning i byggbranschen, att ha vunnit priset i år ger oss ett bevis på att vi har nått ut till många och att Snickarpodden har gjort skillnad, säger Linn Gergi och Susanne Wacklin, initiativtagare till Snickarpodden.

Jämställdhetsbygget startades 2018 av fyra unga tjejer och drivs i dag tillsammans med Byggföretagen. Syftet med priset är att sprida exempel på bra jämställdhetssatsningar som leder till en mer attraktiv byggbransch och att fler inspireras till att göra samma sak.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.