Social hållbarhet i byggbranschen – ny studie ska visa vägen

Christine Olofsson är specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen. Foto: Emelie Asplund

Social hållbarhet i byggbranschen – ny studie ska visa vägen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Byggföretagen genomför en förstudie om social hållbarhet i bygg- och anläggningsbranschen. Förhoppningen är att sätta ramarna för vilket ansvar en bygg- och anläggningsentreprenör kan ta inom social hållbarhet – som företag, i projekt och som samhällsbyggare.

– Genom att förtydliga vad social hållbarhet innebär för ett bygg- och anläggningsföretag och hur bygg- och anläggningsprojekt kan bidra till ett socialt hållbart samhälle kan vi skapa både större konkurrenskraft och en mer attraktiv bransch, säger Christine Olofsson, specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen.

Helhetsbild saknas

Nya regelverk och lagstiftning lägger allt mer fokus på social hållbarhet. Även om företag arbetar på olika sätt med social hållbarhet idag saknas en övergripande målsättning och helhetsbild. Förstudien är tänkt att resultera i ett övergripande ramverk för vad social hållbarhet innebär för ett bygg- och anläggningsföretag.

– Med detta i ryggen kan företagen förhoppningsvis bli bättre på att svara upp mot kommande upphandlingskrav, men också proaktivt visa på vilket ansvar de kan ta inom social hållbarhet.

Förstudien genomförs med stöd från SBUF – Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond och pågår fram till november i år. Företag som deltar i studien är Anlab, Besab, Brixly, ByggDialog, Bygg och konsult i väst, H2 Entreprenad, Kålltorps Bygg, RO-gruppen, Råberget Entreprenad, Skanska, Skeppsviken, Vestia samt Hallå Hållbarhetsbyrå.

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.