Klimatförändringar ger nya perspektiv på klimatskärmar
ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]
Vårt svenska klimat har som helhet kanske alltid innehållit mer av nederbörd än av extrem torka. Så ännu är det naturligtvis för tidigt att se om sommaren 2018 var del av en långvarig förändring. Men klart är att om det också blir fuktigare under långvarig värme med klimatförändringarna så blir frågan om en effektiv klimatskärm mer komplex.
Att besvara frågan om byggnadernas klimatskärmar är konstruerade för att även klara fukt som uppstår vid långvarig värme beror på en mängd olika variabler. Inte minst gäller det redan befintliga hus, där fukt och mögel kan uppstå vid till exempel tilläggsisolering som gjorts tidigare och där skadan därmed redan kan vara skedd. En annan synvinkel är att titta på hur man bäst förfar under själva byggtiden.
Byggreglerna går inte in i detalj
Boverkets byggregler (BBR) går inte i detalj in på det specifika problem vi behandlar här utan innehåller mer allmänna direktiv. Hur gör man då för att säkers
[aas_zone zone_id="20603"]
Lämna en kommentar
Regler för kommentarer på Hållbart Byggande
Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.